Extern bild

55 vårdenheter igång med Praktikertjänst24 – en ökning med 30 procent på en vecka

Publicerad:

I slutet av mars var 55 vårdmottagningar inom Praktikertjänst igång med Praktikertjänst24, en ökning på strax över 30 procent på en vecka. Spridningen av det nya coronaviruset har kraftigt ökat intresset och behovet av digitala vårdmöten, och därför startade teamet bakom Praktikertjänst24 ett snabbspår för att komma igång.

På en vecka har 15 vårdcentraler och tre rehabverksamheter anslutit sig och kört igång med den digitala vårdmötesplattformen Praktikertjänst24. Ytterligare fyra specialistenheter ansluter inom kort. Totalt har nästan 70 procent av Praktikertjänsts listade patienter nu tillgång till en lokal digital ingång.

Det ökade intresset har inneburit att Praktikertjänst24 etablerats i elva av de 14 regioner där Praktikertjänst erbjuder hälso- och sjukvård och totalt har över 110 000 patientbesök registrerats sedan starten hösten 2018.

- Allt fler vårdmottagningar ser fördelarna med digitala vårdmöten och möjligheten att erbjuda patienter en digital ingång som komplement till ett fysiskt besök, säger Scarlett Roa, projektledare för Praktikertjänst24.

Under årets två första månader var veckosnittet för vårdplattformen cirka 3 500 patientärenden. I mars var det nästan dubbelt så många och då har effekterna av ytterligare 18 enheter inte räknats in.

- Genom en digital kontaktväg finns goda möjligheter att skydda patienter och medarbetare från att bli smittade av det nya coronaviruset, exempelvis eftersom patienter kan slippa att sitta i väntrum och vänta, säger Scarlett Roa.

För ytterligare information, kontakta gärna

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-265098, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks