Extern bild

Den 1 september öppnar PTJ Dental Mjölby

Publicerad:

PTJ Dental – en del av vårdföretaget Praktikertjänst – tar den 1 september över Tandläkare Idmyr AB och verksamheten byter då namn till PTJ Dental Mjölby. Verksamheten fortsätter i samma lokaler som tidigare samtidigt som Bengt-Olof Idmyr fortsätter som tandläkare och verksamhetschef.

Tandläkare Idmyr startade redan 1983 och har idag sex medarbetare, varav en tandläkare, en tandhygienist och fyra tandsköterskor. Mottagningen erbjuder tandvård till barn, unga och äldre och ligger centralt vid Stora Torg i Mjölby.

- Att driva den här mottagningen har varit otroligt roligt och spännande, men efter nästan 40 år känner jag att ansvaret för att driva verksamheten enligt de lagar och regler som gäller tar mycket tid och energi. Det går åt mycket tid åt frågor som inte är patientnära och det lämnar jag gärna över, säger Bengt-Olof Idmyr, tandläkare och verksamhetschef på PTJ Dental Mjölby, och fortsätter:

- Därför har jag valt att sälja verksamheten till Praktikertjänst, som jag tycker motsvarar mina krav och förväntningar på en ägare som arbetar för patienterna och för medarbetarna på kliniken. Jag räknar med att vara kvar i många år, men hoppas att kunna vara ledig på kvällarna framöver.

För patienter innebär inga större förändringar. Praktikertjänst tar över ansvaret som vårdgivare samtidigt som kliniken byter namn och får ny logotyp. I övrigt fungerar allt som tidigare.

- Det finns en stor efterfrågan på tandvård, framförallt på orter utanför de större städerna. Tandläkare Idmyr är en välskött och etablerad verksamhet med högt förtroende bland patienterna och mottagningen passar väldigt väl in i Praktikertjänst och PTJ Dental, säger Ann-Britt Östlund, chef för PTJ Dental.

Om PTJ Dental

PTJ Dental är en verksamhetsform inom Praktikertjänst som lanserades hösten 2018 och innebär att tandläkare erbjuds anställning och driva verksamhet utan att vara delägare i koncernen. Till grund för satsningen ligger en ambition om att vara det självklara valet för alla tandläkare som vill arbeta privat. Idag finns 14 kliniker inom PTJ Dental.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Ann-Britt Östlund, chef PTJ Dental, e-post: ann-britt.ostlund@ptj.se, tel: 010 – 128 38 18

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-26 50 98

Tillbaka

Blocks