Extern bild

Sverker Nilsson på Neptunuskliniken i Varberg utsedd ”Årets allmänläkare” i Halland

Publicerad:

Distriktsläkaren och verksamhetschefen Sverker Nilsson på Neptunuskliniken i Varberg har utsetts till ”Årets allmänläkare” i Halland. Bakom utmärkelsen står Svensk förening för allmänmedicin, SFAM, och Distriktsläkarföreningen Halland.

Utmärkelsen ”Bästa allmänläkare” är ett vandringspris som varje år tilldelas en person som under åren bidragit med betydelsefulla insatser för allmänmedicin, och en del av motiveringen lyder:

”Sverker Nilsson har alltid varit mån om blivande AT- och ST-läkare och gett dem en god start i deras karriärer. Genom sin höga arbetskapacitet, sin värme och generositet och med omtanke om sina medarbetare på vårdcentralen Neptunus i Varberg har han givit många Varbergsbor möjlighet att åtnjuta god, nära och allmänmedicinskt inriktad primärvård av högsta kvalitet.”

- Att få den här utmärkelsen känns väldigt bra och jag är stolt, glad och nöjd. Det är ett pris till mig, men det är egentligen ett pris till alla vi som arbetar på mottagningen och ett pris som visar att vi arbetar på rätt sätt, säger Sverker Nilsson, distriktsläkare och verksamhetschef på Neptunuskliniken i Varberg, och avslutar:

- Vårdvalet är lite som en storm och vi har under de här 20 åren lyckats att rida ut stormen med hög kvalitet. Vi springer fort, lite snabbare än vi kanske vill, men det löser sig alltid eftersom alla kollegor alltid gör sitt allra bästa.

Motiveringen i sin helhet:

”Sverker Nilsson är Varbergsgrabben med doktorshatt som under många år varit en frontfigur och ett föredöme för den allmänmedicinska specialiteten. Han är en förgrundsfigur i idrottskretsar, inte minst i kampen mot doping och har varit läkare för svenska friidrottslandslaget, svenska damlandslaget och svenska olympiatrupper. På hemmafronten har han under många år varit anlitad som läkare för sitt kära Falkenbergs FF.

Sverker Nilsson har alltid varit mån om blivande AT- och ST-läkare och gett dem en god start i deras karriärer. Genom sin höga arbetskapacitet, sin värme och generositet och med omtanke om sina medarbetare på vårdcentralen Neptunus i Varberg har han givit många Varbergsbor möjlighet att åtnjuta god, nära och allmänmedicinskt inriktad primärvård av högsta kvalitet.”

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-26 50 98

Tillbaka

Blocks