en bild
Kategorier för sidan Guldhjärtat

Praktikertjänsts pris för bättre vård - Guldhjärtat

För att lyfta fram olika initiativ har Praktikertjänst instiftat utmärkelsen Guldhjärtat som hyllar initiativ, medarbetare och ledare som på något sätt utmärkt sig extra, för att i tanke och handling agera efter Praktikertjänsts värderingar: Professionalism, Omtanke och Nytanke.

Vinnare 2020

Johan Hagman – Hagmans tandvård
Genom stort engagemang har Johan vid Hagmans Tandvård bland annat bidragit till att modernisera komposittekniken i den svenska tandvården. Genom praktiskt inriktade kurser och föreläsningar delar han också med sig av sina djupa kliniska kunskaper och motiverar allmäntandläkare att genomföra bättre tandvård i vardagen. Hans arbetssätt förenklar för tandläkaren genom att fokusera på rätt metoder och rätt material vid de rätta tillfällena.

Satu Höglund, Jill Boman, Gunilla Liljedahl och David Zehlertz - BålstaDoktorn
Med ett inspirerande ledarskap där det alltid finns en dörr öppen har teamet vid BålstaDoktorn skapat en verksamhet med högt i tak där det är möjligt att ventilera både stora och små frågor. De har en smittsam positiv attityd, signalerar frihet under ansvar och har lyckats skapa en arbetsmiljö som visar att balans mellan arbetsliv och privatliv är möjligt och där ingenting är omöjligt.

Marcus Jangsjö & Charlotte Ericson - Vårdcentralen Bohuslinden
Genom ett pilotprojekt har Bohuslinden börjat erbjuda patienter astmakontroll i hemmet. På distans kan vårdcentralen dagligen följa astmapatienterna och vid behov justera läkemedelsdoser och ställa kontrollfrågor. Genom lösningen får patienterna bättre astmakontroll och ett direkt kvitto på när och varför de mår sämre. Det sparar tid för både vårdgivaren och patienten, och ger dessutom bättre möjligheter att balansera hälsan och förebygga andra besvär.

Blocks

Försättsbild för Ola Berg
Video

Ola Berg

Vinnare 2018 i kategorin Kvalitet

Spela upp
Försättsbild för Sara Banegas
Video

Sara Banegas

Vinnare 2018 i kategorin Ledarskap

Spela upp
Försättsbild för Staffan Söderström
Video

Staffan Söderström

Vinnare 2018 i kategorin Innovation

Spela upp
Försättsbild för Ivan Rosengren
Video

Ivan Rosengren

Vinnare 2019 i kategorin Kvalitet

Spela upp
Försättsbild för Guldhjärtat 2019 Ledarskap
Video

Guldhjärtat 2019 Ledarskap

Vinnare 2019 i kategorin Ledarskap

Spela upp
Försättsbild för Therese Petterson
Video

Therese Petterson

Vinnare i kategorin Innovation

Spela upp