Extern bild

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – Cedermodellen halverade sjukskrivningarna med Petter Tuorda

Publicerad:

I det åttonde avsnittet av Praktikertjänsts podd Vårdfrågan intervjuas distriktsläkaren och verksamhetschefen Petter Tuorda på Cederkliniken i Piteå.

Vårdfrågan #8 är ett samtal om sjukskrivningar och psykisk ohälsa och om hur mottagningen genom arbetssättet Cedermodellen lyckats att nästan halvera sjukskrivningarna bland patienter samtidigt som kompletteringarna till Försäkringskassan minskat dramatiskt. Petter Tuorda säger att framgången bygger på hörnstenar som patientmedverkan, patientinformation, utbildning och samordning.

Cedermodellen har under våren fått stor uppmärksamhet. Arbetssättet har nominerats till utmärkelserna Årets välfärdsförnyare och Guldskalpellen samtidigt som socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) besökt mottagningen för att lära sig mer om modellen.

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan eller via ljudplattformarna SpotifyAcast, iTunes/Podcaster och Soundcloud. Avsnittet är också tillgängligt på Praktikertjänsts webbplats.

Vårdfrågan är en podd där Praktikertjänsts medarbetare och experter intervjuas om aktuella ämnen inom tandvård och hälso- och sjukvård. Podden tar upp en bred palett av ämnen och varje avsnitt är en djupdykning på mellan 30 minuter och 1 timme.

Tillbaka

Blocks