Extern bild

Den 2 september öppnar Praktikertjänst Vårdcentral Stationstorget i Arlöv

Publicerad:

Den 2 september öppnar Praktikertjänst en ny vårdcentral i Arlöv – Praktikertjänst Vårdcentral Stationstorget på Hantverkaregatan 24B precis vid Burlöv station. Mottagningen drivs av distriktsläkarna Jonatan Ahrén och Sophia Hallstedt, båda med en bakgrund från den skånska primärvården. – Vi vill skapa en vårdcentral med hög tillgänglighet där vårt mål är att patienterna får träffa samma läkare vid varje planerat besök, säger verksamhetschefen Jonatan Ahrén.

Vårdcentral Stationstorget är Praktikertjänsts tolfte vårdcentral i Region Skåne och den första i Burlövs kommun. Mottagningen, som är på över 700 kvadratmeter, ligger i kvarteret Hanna i det nybyggda stationsområdet med närhet till bostäder och goda transportförbindelser samt parkering i källaren med hiss direkt till vårdcentralen.

- Det är lite som en dröm att få starta och ansvara för en vårdcentral. Nu har vi möjlighet att i moderna lokaler arbeta utifrån våra egna erfarenheter och vad vi lärt oss genom åren. Vårt mål är att bygga en vårdcentral med patienten i centrum med fokus på hög tillgänglighet, kontinuitet och medicinsk kvalitet, säger Jonatan Ahrén, specialistläkare i allmänmedicin och verksamhetschef på Vårdcentral Stationstorget.

Verksamheten drivs av Jonatan Ahrén och Sophia Hallstedt, som båda kommer från Lund och har läst läkarprogrammet vid Lunds universitet. De har båda dessutom genomfört sin allmäntjänstgöring i Region Skåne och sin specialisttjänstgöring i den skånska primärvården.

- Både jag och Jonatan har arbetat på vårdcentral i Arlöv sedan 2022 och vi har bra kännedom om Arlöv, Åkarp och Burlövs kommun. Det blir riktigt spännande att tillsammans med Jonatan och våra kollegor bygga upp en helt ny vårdcentral i kommunen, säger Sophia Hallstedt, specialistläkare i allmänmedicin och medicinskt ansvarig läkare på Vårdcentral Stationstorget.

Vårdcentralen kommer, utöver den fysiska mottagningen, att ha en hög digital tillgänglighet via vårdappen Mitt PTJ som fungerar som en förlängning av mottagningen. Tjänsten är öppen dygnet runt och patienterna kan när som helst påbörja ett ärende eller besök och få svar under mottagningens ordinarie öppettider.

- Vi har båda erfarenhet av att arbeta med digitala vårdkontakter och vi är övertygade om att det finns många fördelar med en digital sökväg som första kontakt, men även vid uppföljning och kroniska besvär, säger Jonatan Ahrén.

- En digital tjänst är ett viktigt komplement till den fysiska mottagningen och genom Mitt PTJ har vi möjlighet att ge patienter en mer tillgänglig och mer sammanhållen vård där patienten snabbare ska få möta rätt vårdnivå, exempelvis läkare eller sjuksköterska, säger Sophia Hallstedt.

Verksamheten drivs inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Region Skåne och erbjuder samtliga delar inom regionens hälsoval. Vårdcentralen har också samma taxor som övriga vårdcentraler i Region Skåne och högkostnadskortet gäller

Praktikertjänst driver idag tolv vårdcentraler i Region Skåne med verksamhet i Kristianstad, Munka-Ljungby, Löberöd, Grevie, Bjärred, Malmö, Lund, Eslöv, Kävlinge, Landskrona och Arlöv.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks