Extern bild

Den 2 september öppnar Praktikertjänst Forsen Vårdcentral i Borås

Publicerad:

Den 2 september öppnar en ny vårdcentral i Borås – Praktikertjänst Forsen Vårdcentral på Druveforsvägen 32. Mottagningen drivs av Gunilla Ackelid, Georgios Kostomoiris och Loizos Pieri, alla med lång bakgrund från primärvården i Västra Götaland. - Med Forsen skapar vi en vårdcentral där vi arbetar hälsofrämjande och erbjuder generösa öppettider och god bemanning, säger verksamhetschefen Gunilla Ackelid.

Forsen Vårdcentral öppnar i centrala Borås och drivs inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Västra Götalandsregionen. Verksamheten erbjuder alla delar av vårdvalet, däribland sedvanliga husläkarärenden, barnavårdscentral, KBT, diabetesmottagning, astma/KOL-mottagning och kvinnohälsa, samt eget laboratorium.

- Det känns otroligt roligt att vi nu öppnar portarna efter mycket planering och förberedelser. Vi kommer att vara åtta personer som står redo att möta patienter när vi öppnar den 2 september, säger Gunilla Ackelid, distriktssköterska och verksamhetschef, Praktikertjänst Forsen Vårdcentral.

Redan från start kommer vårdcentralen att erbjuda utökade öppettider – måndagar till klockan 19.00, tisdagar, onsdagar och torsdagar till klockan 18.00 samt fredagar till klockan 17.00. Vårdcentralen öppnar klockan 07.00 varje dag.

Dessutom har Forsen ett eget laboratorium som också har utökade öppettider – varje dag mellan klockan 07.00 och 17.00.

- Laboratoriet är helt centralt i verksamheten. Här kan våra patienter ta prover som både vi och sjukhuset ordinerat. Det gör vården smidigare både för oss och för våra patienter, förklarar Gunilla Ackelid.

Som ett led i hög tillgänglighet satsar Forsen också på drop-in ett par timmar varje dag på angivna tider samt hembesök för patienter som har behov av det.

- På vår drop-in är det möjligt att dyka upp utan att ha bokat tid och vi tar successivt emot patienter efter ett kösystem. Besvär som vi behandlar är exempelvis infektioner, nytillkommen smärta, akuta skador och akut yrsel, säger Gunilla Ackelid.

Ett prioriterat område, utöver grunduppdraget, är kvinnohälsa och att arbeta hälsofrämjande och hälsoförebyggande. Verksamhetens medarbetare har gått en utbildning hos Lena Rindner, medicine doktor allmänmedicin som har forskat och disputerat i kvinnors hälsa och klimakteriet.

- Genom utbildningen är vi nu bättre rustade för att hjälpa kvinnor att få bättre hälsa under klimakteriet. Det är ett mycket efterfrågat område där vi nu kan erbjuda ännu bättre stöd, säger Gunilla Ackelid, och avslutar:

- Samtidigt är det viktigt för oss att arbeta riktat med att främja både psykisk och fysisk hälsa. Det kan vi göra genom att tidigt identifiera högriskpatienter inom exempelvis diabetes och högt blodtryck. Dessa grupper skulle vi gärna screena för att motverka framtida ohälsa. Vi samarbetar även med en fysioterapeutmottagning dit vi kan remittera våra patienter som är i behov av bedömning och behandling.

Forsen Vårdcentral har samma taxor som övriga vårdcentraler i Västra Götalandsregionen och högkostnadskortet gäller. Vårdcentralen är Praktikertjänsts femte i Borås och den 21:a i Västra Götalandsregionen.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks