en bild

KBT-terapeut / Rehabkoordinator till vårdcentral

Information om arbetsplatsen

Vår kurator kommer under våren att gå i pension och vi behöver nu ersätta henne.

Brahehälsans vårdcentral i Eslöv har 9600 listade patienter och bedriver god vård i välfungerande team. Vi jobbar tillsammans för att utveckla våra arbetssätt och strävar ständigt efter att förbättra vår kvalitet men också efter att ha en god arbetsmiljö.

Personalstyrkan är stabil och personalomsättningen är låg. Stämningen i arbetsgruppen är mycket god och vi hjälper varandra i stort och smått. På vårdcentralen arbetar sex specialister i allmänmedicin, ST- och AT-läkare, distriktssköterskor, fysioterapeuter, kurator, psykolog, arbetsterapeut och dietist tillsammans med medicinska sekreterare samt undersköterskor. Vi har regelbundet möten kring rutiner och riktlinjer både inom och mellan professioner.

Vi arbetar med direkttriagering till våra psykosociala resurser och har en hög tillgänglighet. Vi är en "digifysisk" vårdcentral med möjlighet till chatt och videobesök med våra egna patienter. Vi deltar inte i Vårdval Psykoterapi.

Vi tränar tillsammans på arbetstid varje vecka; pingis, löpning, gym mm.
Vårdcentralen är belägen centralt i Eslöv med goda pendlingsmöjligheter 15min från lund och 25min från Malmö.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Kvarngatan 8, Eslöv

Arbetsuppgifter

Huvuddelen av tjänsten kommer du att jobba med att bedöma och behandla personer med psykisk ohälsa. Hos oss är psykisk hälsa en integrerad del av vårdcentralen. Vi har god tillgänglighet till snabb bedömning och har inga väntelistor. Förutom klassisk mottagning på plats så jobbar vi även digitalt med internetKBT via Region Skånes Stöd- och behandlingsplattform (iKBT) och med vårt chattverktyg MittPTJ med chatt-och videosamtalsfunktion.

Den andra delen av tjänsten kommer du ingå i vårdcentralens rehabteam som rehabkoordinator i ett nära samarbete med övriga på vårdcentralen. Ditt uppdrag blir att arbeta samordnande för de patienter som är sjukskrivna och där vården behöver koordineras med övriga parter såsom arbetsgivare, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller kommunens socialtjänst. Du kommer att ge stöd och råd till enskilda patienter och göra bedömningar och uppföljningar av individens rehabiliteringsbehov. Genom att vara ett stöd för patienten underlättar du dennes väg tillbaka till arbete. Målet är att det vid sjukskrivning skall finnas en plan för återgång och en aktiv rehabilitering. Denna plan görs tillsammans med patientansvarig läkare.

Kvalifikationer

Legitimationsgrundad sjukvårdsutbildning med KBT steg 1 så som kurator, psykolog, sjuksköterska eller fysioterapeut. Kunskap inom ACT och fACT är meriterande liksom erfarenhet av arbete som rehabiliteringskoordinator.

Personliga egenskaper

Ett genuint intresse för primärvården och vårt omväxlande arbete! Vi ser samarbete över yrkesgränserna som en självklarhet hos oss. Tillsammans kan vi ge den bästa vården till våra patienter. Vi ser gärna att du har ett positivt förhållningssätt, att du är ansvarstagande och bidrar till ett öppet och glädjefyllt arbetsklimat. En viktig förmåga är att kunna ta till vara det "friska" hos patienterna och stärka det. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Praktikertjänst AB

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 6 700 medarbetare.

Tillbaka till Lediga tjänster

Övrig information

Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag.

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Arbetstid per vecka:
40 timmar
Tillträdesdatum:
2022-04-01
Sista ansökningsdag:
2022-02-13

Information om tjänsten lämnas av

Kajsa Köllerfors
Einar Bogason

Besök arbetsplatsens webbplats

Ansökan

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte

Hantering av personuppgifter

När du valt att söka en tjänst hos Praktikertjänst kommer vi som personuppgiftsansvarig att behandla dina personuppgifter på följande sätt: Genom att söka en ledig tjänst på Praktikertjänst behöver du lämna dina personuppgifter. Dessa används endast i rekryteringssyfte för den tjänst du söker. Praktikertjänstkoncernen som personuppgiftsansvarig ansvarar för att dina personuppgifter hanteras korrekt utifrån gällande Dataskyddslagstiftning. I de fall vi samarbetar med rekryterings- och bemanningsföretag så framgår det i annonsen och dina personuppgifter kommer i dessa fall även dem tillhanda. Utöver de personuppgifter du valt att lämna kan andra personuppgifter komma att efterfrågas under rekryteringsprocessen, exempelvis i form av referenser, intervjunoteringar eller betyg. Praktikertjänst sparar dina personuppgifter kopplat till rekryteringsprocessen upp till två år efter avslutad rekrytering. Du har rätt att när som helst ta reda på vilka uppgifter vi har om dig. Misstänker du att vi har felaktiga personuppgifter registrerade kan du när som helst kontakta ansvariga för rekryteringen och be om att uppgifterna korrigeras eller tas bort. Detta gör du enklast genom att maila direkt till ansvarig rekryterare. Anser du att Praktikertjänst hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna in ett klagomål hos Dataskyddsinspektionen.

Skickas till: kajsa.kollerfors@ptj.se