en bild

Nätverksspecialist till SOC funktionen

Information om arbetsplatsen

Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister.

Praktikertjänst verkar inom vårdbranschen som ur ett IT-säkerhetsperspektiv är både utmanande och spännande. Vår IT-miljö är komplex och vi är mitt i en resa från en on-prem miljö till molnet. Vi är också i en utvecklingsfas då våra samtliga verksamheter runt om i landet implementeras i vår koncerngemensamma IT.

Vi är i uppbyggnadsfasen av ett SOC-team och söker kompetenser inom områdena Nätverk, Office 365 och Azure.

Som Nätverksspecialist deltar du i vårt säkerhetsforum, vilket leds av CISO. IT-organisationen består av ca 25 personer inom driften, ca 20 personer inom utveckling och ca 15 personer inom portfölj- och systemförvaltning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Adress:
Adolf Fredriks kyrkogata 9, Stockholm

Arbetsuppgifter

Du utgör en viktig del av det framtida SOC-teamet på Praktikertjänst och är i högsta grad med och utvecklar och påverkar hur funktionerna/rollerna ska hanteras i framtiden.

För oss är det viktigt att du har kommit i kontakt med compliance- och IT-säkerhetsfrågor utifrån nätverk för att kunna bidra till det generella IT-säkerhetsarbetet i verksamheten tillsammans med övriga i SOC-funktionen. IT på Praktikertjänst går mer mot att vara en beställarorganisation än en utförarorganisation. Det innebär att du själv är med och påverkar hur dina arbetsuppgifter ska utvecklas och förändras.

Du kommer att axla rollen som rådgivare och beställare. Vilket innebär arbetsuppgifter som kravställning och uppföljning samt visst operativt arbete gällande driftstjänster, brandväggar, DNS, LAN, VPN, Wifi och lastbalansering. Du hanterar även arkitekturen av vårt nätverk och infrastruktur genom förvaltning av siter där vi levererar helhetslösningar till våra mottagningar. Rollen innebär även utveckling av vår koncerngemensamma nätverksstruktur.

Andra arbetsuppgifter kan vara;

– Certifikats- och domänhantering
– Förvaltning av IP-planer
– Viss övervakning
– Samarbete/samordning med regionernas nätverkslösningar
– Ansvara för rutiner och dokumentation kring nätverksområdet

Du är inte ensam och i SOC-teamet har ni gemensamt ansvara för det löpande proaktiva säkerhetsarbetet inom IT och att stödja verksamheten med incidenthantering.

Kvalifikationer

Du har specialiserat dig inom nätverk med särskild kunskap i driftstjänster och brandväggar och vill ha en betydande roll i det team som ska bygga upp SOC-funktionen på Praktikertjänst.

Det är viktigt att du har erfarenhet av;

– Brandväggar
– DNS
– LAN
– VPN
– Wifi
– Erfarenhet av Hälso-och sjukvårdsområdet är meriterande

Personliga egenskaper

Du vill ha frihet men inte känna dig ensam och är bekväm med att arbeta självständigt och ta ansvar. Samtidigt har vi ett tätt samarbete i gruppen och du uppskattar att ha kollegor nära för att både kunna ge och få råd. Att arbeta riskbaserat är en självklarhet för dig och att ha en förståelse för det inom ditt område då du kommer att agera stöd i dessa frågor. Du tycker om att analysera komplexa frågor och tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt.

Praktikertjänst AB

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 6 700 medarbetare.

Tillbaka till Lediga tjänster

Övrig information

Rekrytering sker via poolia.

Länk till deras annons:
https://www.poolia.se/lediga-jobb/stockholm/natverksspecialist-till-soc-funktionen-pa-praktikertjanst/59828/

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Arbetstid per vecka:
38,25 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2021-06-30

Information om tjänsten lämnas av

Petra Fryxell
Nele Turemark

Besök arbetsplatsens webbplats

Ansökan

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte

Hantering av personuppgifter

När du valt att söka en tjänst hos Praktikertjänst kommer vi som personuppgiftsansvarig att behandla dina personuppgifter på följande sätt: Genom att söka en ledig tjänst på Praktikertjänst behöver du lämna dina personuppgifter. Dessa används endast i rekryteringssyfte för den tjänst du söker. Praktikertjänstkoncernen som personuppgiftsansvarig ansvarar för att dina personuppgifter hanteras korrekt utifrån gällande Dataskyddslagstiftning. I de fall vi samarbetar med rekryterings- och bemanningsföretag så framgår det i annonsen och dina personuppgifter kommer i dessa fall även dem tillhanda. Utöver de personuppgifter du valt att lämna kan andra personuppgifter komma att efterfrågas under rekryteringsprocessen, exempelvis i form av referenser, intervjunoteringar eller betyg. Praktikertjänst sparar dina personuppgifter kopplat till rekryteringsprocessen upp till två år efter avslutad rekrytering. Du har rätt att när som helst ta reda på vilka uppgifter vi har om dig. Misstänker du att vi har felaktiga personuppgifter registrerade kan du när som helst kontakta ansvariga för rekryteringen och be om att uppgifterna korrigeras eller tas bort. Detta gör du enklast genom att maila direkt till ansvarig rekryterare. Anser du att Praktikertjänst hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna in ett klagomål hos Dataskyddsinspektionen.

Skickas till: petra.fryxell@poolia.se