Bönspaghetti med broccoli, valnötter, ädelost och syrade tomater
Det är skillnad på snabbmat och snabb mat. En middag som inte tar tid kan fortfarande vara god, vällagad och bra för dig. Enkla recept kan underlätta middagsplanerna, här är ett signerat kökschefen Kristoffer Pettersson.
- Text Redaktionen
- Foto Praktikertjänst
Bönspaghetti med broccoli, valnötter, ädelost och syrade tomater
(För 6 personer)
Bönpastan har tagit Sverige med storm och det är förståeligt, vegansk, klimatsmart och innehåller nästan dubbelt så mycket protein som vanlig pasta. Perfekt rätt för dig som håller dig aktiv i höst.
Broccolicrème:
750gram broccoli
2st schalottenlökar
2st vitlöksklyftor
5 dl grädde
1 citron
150 gram bladspenat
Snabbsyrade tomater:
16 cocktailtomater
4 msk valfri vinäger (champagnevinäger passar perfekt)
2 msk olivolja
Till servering:
Bönspaghetti
100 gram valnötter
100 gram ädelost
150 gram ruccola
Gör så här: Börja med att halvera cocktailtomaterna. Lägg halvorna i en skål med olja, vinäger, salt och peppar. Låt dra i 10 minuter medan du tillagar resten av middagen. Gör i ordning broccolicrèmen genom att skära broccolin i små bitar, fräs tillsammans med skalad och hackad lök och vitlök i en kastrull och tillsätt sedan grädden. Låt allt koka i ca 5 minuter tills grädden tjocknat och mixa sedan tillsammans med bladspenat och citron till en slät crème. Smaksätt med salt efter smak.
Koka bönspaghettin enligt anvisningar på förpackningen. Blanda sedan broccolicrèmen med bönspagettin när den kokat klart och lägg upp på ett stort fat. Smula ädelosten, valnötterna, fördela tomaterna över pastan och toppa med ruccola.
Energi: 590 kcal
Protein: 17 E %
Kolhydrater: 34 E %
Fett: 49 E %
Mättat fett: 12 g eller 18 E %
Fibrer: 10 g
Natrium: 0,3 g