Extern bild

Praktikertjänst planerar ny vårdcentral i Kävlinge

Publicerad:

Vårdföretaget Praktikertjänst avser att starta en ny vårdcentral i skånska Kävlinge. Mottagningen är planerad att ligga i den nya stadsdelen Stationsstaden och kommer att ha nära till apotek och gym samt goda parkeringsmöjligheter och transportförbindelser. Planerat startdatum är under det första kvartalet 2023.

Praktikertjänst driver idag tio vårdcentraler i Region Skåne och planerar nu för en elfte i Kävlinge i Kävlinge kommun. Vårdcentralen är planerad att ligga i det nya området Stationsstaden som utvecklas av Granitor.

I det nya området byggs just nu 1 300 bostäder, men det finns möjlighet att ytterligare cirka 7 600 bostäder byggs i och runt omkring Kävlinge under kommande år.

- Med närhet och goda förbindelser till såväl Landskrona som Lund och Malmö är Kävlinge en kommun som växer så det knakar, och då kommer det också att finnas behov av vård. Därför planerar vi just nu för en helt ny vårdcentral i Kävlinge med närhet till både apotek och centrum, säger Kalle Sandberg, regional affärsutvecklare på Praktikertjänst.

Kävlinge kommun har idag två vårdcentraler och omkring 32 000 invånare, men antalet invånare beräknas öka kraftigt och uppgå till runt 40 000 inom åtta år.

- I takt med att Kävlinge växer är jag övertygad om att det finns plats för ytterligare en vårdcentral i området. Jag tror att vi kan bidra till både en ökad tillgänglighet och en ökad kontinuitet, säger Kalle Sandberg.

Mottagningen – som ska drivas inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Region Skåne – är tänkt att heta Stationsstadens vårdcentral, och kommer att ledas av två specialister i allmänmedicin. Planerat startdatum är det första kvartalet 2023.

- Det är en stor satsning vi gör på en helt ny vårdcentral och vi hoppas på att starta med en god bemanning, varav två kommer att vara läkare med specialistkompetens inom just allmänmedicin, avslutar Kalle Sandberg.

Praktikertjänst driver idag 86 vårdcentraler i 16 regioner, och i Region Skåne driver Praktikertjänst mottagningar i Kristianstad, Munka-Ljungby, Löberöd, Grevie, Bjärred, Malmö, Lund, Eslöv och Landskrona.

Läs mer om framväxten av den nya stadsdelen här.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks