Extern bild

Nytt avsnitt av podden Vårdfrågan – entreprenörskap och tandvård i glesbygd med Anders Sundh på Tandkliniken Stjärnan

Publicerad:

I det tionde avsnittet av Praktikertjänsts podd Vårdfrågan intervjuas tandläkare Anders Sundh på Tandkliniken Stjärnan i Storrödningsberg, en by med tio invånare mitt i Västerbotten.

Vårdfrågan #10 är ett samtal om entreprenörskap, tandvård i glesbygd och tandvårdsrädsla. I avsnittet berättar Anders Sundh om sin nystartade klinik Stjärnan, som han driver tillsammans med sin hustru Marita Sundh som är tandsköterska och psykiatriker med stort intresse för tandvårdsrädsla.

”Vi jobbar med alla som om de vore tandvårdsrädda, oavsett om du kom för att du har en trasig plomb eller om du ska ha en undersökning eller vad det nu månde vara, så är det en timme. Det kan vara att du sitter i stolen i fem minuter och så dricker vi kaffe i 55 minuter. Och pratar,” förklarar Anders Sundh i samtalet.

Det är också ett samtal om entreprenörskap och om Anders Sundhs personliga resa från lastbilschaufför till tandläkare till börs-vd till doktor i materiallära och slutligen till deltidspensionär och tandläkare mitt i skogen, som han själv uttrycker det.

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan eller via ljudplattformarna SpotifyAcastiTunes/Podcaster eller Soundcloud. Avsnittet är också tillgängligt på Praktikertjänsts webbplats.

Tillbaka

Blocks