Extern bild

Praktikertjänst Hudläkarpunkten vinner upphandling i Västra Götalandsregionen

Publicerad:

Hudläkarpunkten i Uddevalla har vunnit en upphandling inom hudsjukvård i Västra Götalandsregionen. Hudläkarpunkten kan nu hjälpa sjukhus i regionen att korta sina köer till hudsjukvård eftersom de nu kan skicka remisser vidare till Hudläkarpunkten för handläggning. Det kan röra sig om en rad olika hudsjukdomar såsom akne, eksem, oklara utslag och hudtumörer.

Praktikertjänst Hudläkarpunkten startade i februari 2023 och drivs av Anna Everitt, specialistläkare i hud- och könssjukdomar.

Verksamheten var vid starten en helt privat mottagning utan avtal med Västra Götalandsregionen, men genom upphandlingen kommer Hudläkarpunkten nu att kunna ta emot fler patienter.

- Jag startade Hudläkarpunkten för att jag ville driva något eget och göra hudsjukvård mer tillgängligt. Redan från start var målet att teckna avtal med Västra Götalandsregionen och därför är jag otroligt glad över att vi lyckats bli en av tre leverantörer, och den enda i den norra delen av länet, säger Anna Everitt.

Hudläkarpunkten har idag tre anställda och genom upphandlingen kommer nu ytterligare medarbetare att rekryteras.

- Vi är idag två hudläkare och en undersköterska och framöver kommer vi att kunna anställa fler. Verksamheten kommer att växa och att vi behöver bli fler känns väldigt roligt, säger Anna Everitt.

Verksamheten växer samtidigt som malignt melanom och andra typer av hudcancer ökat kraftigt under de senaste tio åren.

- Kunskapen om hudcancer och riskerna med att vara mycket i solen har ökat i befolkningen samtidigt som vi sett en omfattande ökning av cancerfall, men det finns också tecken på trendbrott och att många är noga med att skydda både sig själva och sina barn från stark sol, säger Anna Everitt.

Avtalet löper i två år från och med den 15 oktober 2024 med möjlig förlängning i ytterligare två år plus ett år. Tilldelningsbeslutet aviserades i mitten av september och har nu vunnit laga kraft och kan inte överklagas.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks