Extern bild

Praktikertjänst planerar ny vårdcentral i Lund

Publicerad:

Vårdföretaget Praktikertjänst avser att starta en ny vårdcentral i Lund. Mottagningen är planerad att ligga i stadsdelen Brunnshög, ett område som växer och där uppemot 40 000 människor väntas bosätta sig de kommande 15 åren. Planerat startdatum är under det fjärde kvartalet 2027.

Lund är en kommun som sakta men säkert växer. Idag har kommunen drygt 130 000 invånare, men beräknas växa med omkring ytterligare tiotusen fram till 2030. I takt med att nya bostadsområden utvecklas och befolkningsmängden växer så kommer behovet av primärvård också att öka.

- I Lund har man nära till det mesta och många som bor här pendlar till andra delar av Skåne samtidigt som många åker hit för att arbeta. Dessutom växer staden och i takt med att nyinflyttningen ökar så ökar också behovet av nära vård. Därför planerar vi just nu för en helt ny vårdcentral i Brunnshög och den hoppas vi kunna öppna när området utvecklats lite till, säger Kalle Sandberg, regional affärsutvecklare på Praktikertjänst.

Vårdcentralen – som ska drivas inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Region Skåne – ska ligga i en fastighet som utvecklas och ägs av Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF. Mottagningen är planerad att ligga på bottenplan och vara över 650 kvadratmeter. I resten av fastigheten planeras för SÄBO med mellan 60 och 90 platser.

Verksamheten har ännu inget namn och rekrytering av en delägargrupp med verksamhetsansvariga pågår.

- Vi har planerat för den här verksamheten i flera år och genom att vi ny tecknat hyresavtal så har vi tagit ett stort kliv framåt. Det blir en rejäl satsning och vi hoppas att starta med en god bemanning, varav två kommer att vara läkare med specialistkompetens inom just allmänmedicin, avslutar Kalle Sandberg.

Praktikertjänst driver idag tolv vårdcentraler i Region Skåne med verksamhet i Kristianstad, Munka-Ljungby, Löberöd, Grevie, Bjärred, Malmö, Lund, Eslöv, Kävlinge, Arlöv och Landskrona.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks