Extern bild

Praktikertjänst tar över Mitt Hjärta Vårdcentral i Fagersta

Publicerad:

Praktikertjänst har tecknat avtal om att ta över Mitt Hjärta Vårdcentral i Fagersta. Mottagningen startades 2009 och har idag över 12 500 listade patienter. Verksamheten blir Praktikertjänsts åttonde vårdcentral i Region Västmanland.

Praktikertjänst kommer fortsätta att utveckla verksamheten med fokus på god bemanning samt hög tillgänglighet, kvalitet och kontinuitet.

- I Region Västmanland har Praktikertjänst drivit vårdcentral sedan 80-talet och vi har idag mottagningar i Köping, Västerås och Surahammar, och snart även i Fagersta. Vi ser verkligen fram emot att driva vårdcentralen och det är en förmån för oss att få möjlighet att vara med och utveckla och ytterligare förbättra primärvården i fler delar av landet, säger Praktikertjänsts vd och koncernchef Carina Olson.

Mottagningen – som drivs inom vårdval Västmanland på uppdrag av Region Västmanland – har uppemot 50 medarbetare och ett brett och omfattande uppdrag, som utöver primärvård också innehåller barn- och mödravårdscentral samt sjukgymnastik. Mitt Hjärta har även en filial i Virsbo.

- Vi har drivit olika verksamheter inom Mitt Hjärta i snart 20 år och vi är stolta över det arbete vi genomfört och den utveckling vi bidragit med inom både kardiologi och primärvård. Det har varit en otroligt spännande resa där det nu är dags att lämna över Mitt Hjärta Vårdcentral till Praktikertjänst, en vårdgivare med lång erfarenhet av att driva primärvård, säger Anna Hammarström, vd på Mitt Hjärta och som ägt vårdcentralen tillsammans med Eskil Hammarström, och fortsätter:

- Praktikertjänst har muskler att fortsätta utveckla verksamheten och är en vårdgivare som är erkända för god arbetsmiljö med nöjda medarbetare och patienter. Vi känner oss helt trygga med att nu lämna vårdcentralen vidare.

På sikt kommer verksamheten exempelvis att erbjuda listade patienter möjlighet till digitala vårdmöten via Mitt PTJ, en egenutvecklad digital vårdtjänst som fungerar som en förlängning av mottagningen. Tjänsten är öppen dygnet runt och patienterna kan när som helst påbörja ett ärende eller besök och få svar under mottagningens ordinarie öppettider.

- Vårt mål är förstås att alla medarbetare ska arbeta kvar på mottagningen och att patienterna ska känna igen sig. Samtidigt har mottagningen utvecklingspotential och genom samverkan med våra övriga vårdcentraler i närområdet och ökad digitalisering kan vi ge patienterna en mer tillgänglig och mer sammanhållen vård där patienten snabbare ska få möta rätt vårdnivå, exempelvis läkare eller sjuksköterska, säger Björn Jonasson, chef för Praktikertjänst Vård.

Övertagandet är villkorat godkännande av Region Västmanland och mottagningen kommer att drivas inom verksamhetsområde Praktikertjänst Vård.

Efter förvärvet driver Praktikertjänst 89 vårdcentraler i 16 av 21 regioner.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks