Extern bild

Den 5 april öppnar Rosendals vårdcentral i Uppsala

Publicerad:

Rosendals vårdcentral är en helt ny mottagning som öppnar på Torgny Segerstedts allé 82B i den nybyggda stadsdelen Rosendal i södra Uppsala. Från start erbjuder verksamheten husläkarmottagning, barnavårdscentral, rehab, psykolog och dietist och på sikt planeras även för mödravårdscentral samt tandläkarmottagning och specialistmottagning inom gynekologi.

Rosendals vårdcentral drivs inom vårdbolaget Praktikertjänst och ligger vid Rosendals torg och från start kommer totalt tolv medarbetare att ta emot patienter.

- Vi har hittat en fantastisk lokal mitt i stadsdelens pulsåder och mottagningen har byggts efter hur vi vill bedriva vårdverksamhet med ett centralt läge och hög tillgänglighet, säger Fredrik Ahlström, chef för affärsutveckling på Praktikertjänst.

Rosendals vårdcentral blir Praktikertjänsts sjätte vårdcentral i Region Uppsala och verksamheten drivs inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Region Uppsala.

- Vi startar med god bemanning och erbjuder hela husläkaruppdraget, inklusive barnavårdscentral, rehab, psykolog och dietist. Men i takt med att stadsdelen växer och fler flyttar in hoppas vi på att utöka verksamheten med mödravårdscentral, tandläkarklinik och gynekologi, säger Björn Jonasson, chef för Praktikertjänst Vård, och fortsätter:

- Vi vill vara en vårdcentral för hela familjen genom hela livet och erbjuda det mesta i vårdväg under ett och samma tak.

Alla listade patienter ska ha en fast läkarkontakt med mål om att erbjuda hög kontinuitet och möjlighet att träffa samma läkare vid varje planerad kontroll. Mottagningen kommer även att vara uppkopplad mot Region Uppsalas digitala vårdtjänst Min Hälsa.

- Den digitala vårdtjänsten fungerar som en förlängning av mottagningen och genom den hoppas vi kunna ge patienterna en mer tillgänglig och mer sammanhållen vård där patienten snabbare ska få möta rätt vårdnivå, exempelvis läkare eller sjuksköterska, säger Björn Jonasson.

Mer information om Rosendals vårdcentral finns här.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks