Betala med faktura

Du kan hos alla våra Praktikertjänsttandläkare betala med kort, men önskar du att betala med faktura så går det naturligtvis också bra. Vi samarbetar med Collector och använder deras fakturatjänst.

Betala hela fakturan direkt

När du fått hem din faktura (till din folkbokföringsadress) så kan du betala din faktura inom 14 dagar, men ges även möjlighet att lägga upp en delbetalningsplan från 3 till 36 månader (med en kreditränta om 9,75%).

Delbetala i den takt som passar dig

För att klara av ibland kostsamma behandlingar har Praktikertjänst tagit fram ett alternativ som gör det möjligt för dig att dela upp kostnaden på 3 till 36 månader (med en kreditränta på 9,75%).

Ansök om att delbetala

Så här gör du:

 1. Logga in på bill.collectorpayments.se
 2. Inloggning kan ske på 3 sätt
  - Med mobilt bank-ID
  - Genom länk till din e-mailadress
  - Personnummer eller fakturanummer
 3. Lägg upp en betalningsplan som passar dig
  Information om hur du går tillväga finns också på din första faktura.


Mer information om delbetalning hittar du på bill.collectorpayments.se  

Förhandsprövning

Om du väljer att betala din behandling med faktura kan du bli ombedd av din tandläkare, eller på eget initiativ, göra en förhandsprövning. Du gör det genom att ansöka om ett ej bindande kreditåtagande. Detta kan du göra hemma själv i lugn och ro. Vänligen följ länken nedan och fyll i formuläret. Du identifierar dig med mobilt BankID och får svar direkt efter att du slutfört ansökan. Fördelen för dig som patient är att du då får svar på om du kan genomföra större och kostsammare behandlingar.

Hur fungerar förhandsprövningen?

Genom att ansöka om ett ej bindande kreditåtagande före din behandling hos Praktikertjänst kan du försäkra dig om att bli beviljad en kredit för din kommande behandling.

Eftersom kreditåtagandet inte är bindande väljer du själv om du vill träda in i kreditavtal efter genomförd behandling eller operation. Godkänd förhandsprövning är giltig så länge dina ekonomiska förhållanden inte försämras drastiskt från det att du ansöker om kreditåtagande till din ansökan om den faktiska krediten uppstår.

Om ansökan beviljas kommer vi att skicka en bekräftelse till dig via e-post. Efter avslutad behandling kan du välja att utnyttja ditt beviljade kreditåtagande och dela upp din betalning i en delbetalningsplan på upp till 36 månader eller betala fakturan inom 14 dagar.

Ansök här