Extern bild

Praktikertjänst årets raket i Universums undersökning bland studenter kring ”Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare”

Publicerad:

Världens mest ansedda employer-branding specialist, Universum, utser varje år ”Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare”. Igår publicerades årets lista och Praktikertjänst är utnämnd till en av årets raketer då Praktikertjänst klättrat 10 placeringar jämfört med förra året. Praktikertjänst är även en av de aktörer som har förbättrat sina marknadsandelar bäst jämfört med tidigare år.

”Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare” är en undersökning som årligen utförs av employer-branding specialistföretaget Universum. Undersökningen mäter faktorer såsom vad studenterna kopplar ihop med arbetsgivaren, vad som är avgörande vid val av framtida arbetsplats och varför de inte kan tänka sig att arbeta för vissa arbetsgivare. I årets undersökning har fler än 21 500 studenter deltagit och den visar att Praktikertjänst har klättrat 10 placeringar.

– Det känns fantastiskt kul att vi har klättrat så många placeringar och att vi utgör en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser bland läkar- och tandläkarstudenter. Trots stora utmaningar under det gångna året visar detta att vi är en arbetsgivare som studenter vill arbeta hos och att vi oavsett pågående tuffa förhållanden kan erbjuda en av de bästa arbetsplatserna i Sverige, säger Carina Olson, vd på Praktikertjänst.

Praktikertjänst har länge arbetat aktivt med att etablera kontakt med studenter och unga yrkesverksamma till verksamheten, exempelvis genom samarbeten med universitet, skolor och arbetsmarknadsmässor.

– Givet covid-19 restriktionerna under det gångna året har det givetvis varit svårare att i samma utsträckning arrangera de events som vi vanligtvis brukar anordna. Våra höga placeringar i årets upplaga av ”Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare” visar dock att vi trots rådande restriktionerna har lyckats att etablera en god kontakt med potentiella medarbetare via digitala hjälpmedel. Det känns kul och visar på att vi är en anpassningsbar organisation, fortsätter Carina.

Ta del av hela listan här: https://universumglobal.com/se/students-2021-skola-halsa/

Tillbaka

Blocks