en bild

Praktikertjänst avvecklar vårdcentralsfilial i Furulund

Publicerad:

Region Skåne har godkänt Praktikertjänsts beslut att avveckla Sundets läkargrupps filial i Furulund. Bakgrunden till beslutet är dels att Praktikertjänst vill samla alla resurser hos verksamheten i Bjärred, dels att hyresavtalet sagts upp efter oenighet med fastighetsägaren. Filialen stänger per den 31 december 2021.

Sundets läkargrupps filial i Furulund öppnade i april 2018 och startades för att delar av vårdcentralens patienter bodde i närområdet. Men nu avvecklas verksamheten och alla resurser samlas hos verksamheten i Bjärred.

- Det är självklart ett tråkigt beslut att stänga Furulund, men på sikt kommer den här lösningen att gynna patienterna. Genom att samla alla resurser i Bjärred kan vi bland annat öka tillgängligheten och kontinuiteten, och det som finns i Furulund kommer också att finnas i Bjärred, men med mer vårdpersonal och tillgängligare öppettider, säger Sofie Wallenberg, affärsområdeschef på Praktikertjänst.

Filialen i Furulund har bemannats av en läkare, en sjuksköterska och en undersköterska fyra dagar i veckan. En dag har det varit barnavårdscentral.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks

Övrigt