Extern bild

Praktikertjänst öppnar H2 Neurolab – En neurofysiologisk mottagning på Lidingö

Publicerad:

Den 1 april öppnar Praktikertjänst en ny mottagning inom specialistvård på Lidingö, under namnet H2 Neurolab. Mottagningen kommer ta emot patienter från hela länet som söker neurofysiologisk vård. Förhoppningen är att avlasta sjukhusen och bidra till att ge invånarna i länet snabbare vård.

H2 Neurolab, som drivs i Praktikertjänst regi, har under en längre tid letat efter lämpliga lokaler och är mycket nöjda med placeringen på Lidingö i nära anslutning till Lidingöbron.

- Vi märker att det finns ett uppdämt behov av denna typ av vård i Stockholm. I och med vår nya etablering så hoppas vi kunna hjälpa till att avlasta den övriga vården och samtidigt bidra till att invånarna får snabbare vård, säger Fredrik Ahlström som är chef för affärsutveckling på Praktikertjänst.

Den nya mottagningen kommer drivas av Humberto Skott och Hasan Balcin, båda med dubbla specialistkompetenser inom klinisk neurofysiologi och neurologi och med lång arbetslivserfarenhet inom området.

- På uppdrag av Region Stockholm kommer vi erbjuda barn och vuxna diagnostiska tjänster inom klinisk neurofysiologi för utredning av misstänkta funktionsstörningar inom de centrala och perifera nervsystemen, det autonoma nervsystemet, muskulaturen och sinnesorganen. Både i Stockholmsregionen och i övriga landet finns en stor efterfrågan på dessa undersökningar och tidig diagnostik är viktigt för att patienterna i god tid ska få vidare hjälp, säger Hasan Balcin som blir en av två verksamhetsansvariga på mottagningen.

Verksamheten erbjuder även spetskompetens inom utredningar av neuromuskulära sjukdomar. Bland dessa märks neuromuskulära ultraljudundersökningar, vilka för cirka fem år sedan implementerades som en ny metod på Karolinska Universitetssjukhuset av de båda verksamhetsansvariga. Även möjlighet till telemedicinska tjänster på distans kommer erbjudas.

H2 Neurolab öppnar den 1 april i år och adressen är Stockholmsvägen 33 (Lidingö Arena). Praktikertjänst har sedan tidigare en vårdcentral och en tandläkarmottagning på Lidingö. 

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Ahlström, Chef Affärsutveckling Praktikertjänst AB, epost: fredrik.ahlstrom@ptj.se, tel: 010 128 36 13 eller Praktikertjänsts pressjour tel: 010-128 36 66.

Tillbaka

Blocks

Övrigt