Extern bild

Praktikertjänst Röntgen Stockholm ackrediterade enligt ISO 17025

Publicerad:

Praktikertjänst Röntgens mottagningar i Stockholm har ackrediterats enligt ISO 17025, alltså som provningslaboratorium inom Bild- och funktionsmedicin för MR, DT och Konventionell radiologi. Ackrediteringen är ett kvitto på den goda kvalitet som bolaget levererar, men innebär även att Praktikertjänst Röntgen nu kan leverera röntgentjänster även utan att ha avtal med landstinget i Stockholm.

Ackrediteringen har genomförts av Swedac, en myndighet som kontrollerar och säkerställer kvalitet och säkerhet i en mängd olika branscher och sektorer, däribland hälso- och sjukvård, miljö och livsmedel.

- Ackrediteringsarbetet startade för snart två år sedan och myndigheten har nu prövat vår kompetens samt våra rutiner och metoder, och certifierat våra verksamheter i Stockholm enligt ISO 17025. Det innebär att vi nu fått en kvalitetsstämpel som ger oss nya möjligheter, exempelvis att erbjuda och leverera flera olika röntgentjänster utan att ha avtal med Stockholms läns landsting, säger Mikael Lindh, vd för Praktikertjänst Röntgen.

Ackrediteringen omfattar konventionell röntgen av lunga, axel och knä samt datortomografi av hjärna och magnetkamera av axel, ländrygg och knä.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Mikael Lindh, vd Praktikertjänst Röntgen, e-post: mikael.lindh@ptjrontgen.se

Tillbaka

Blocks