Extern bild

Trädgårdstorgets vårdcentral i Linköping stänger tillfälligt lättakuten

Publicerad:

Trädgårdstorgets vårdcentral i Linköping har beslutat att tillfälligt stänga sin lättakut, som drivs som en drop-in mottagning, på grund av det nya coronaviruset. Även om inga fall bekräftats i Region Östergötland så har verksamheten fattat beslutet som en försiktighetsåtgärd för både patienter och medarbetare. Alla ärenden måste nu bokas in på förhand via telefon.

Beslutet att tillfälligt stänga lättakuten är fattat mot bakgrund av att försöka minska smittspridningen av det nya coronaviruset och lättakuten öppnar igen när läget bedömts som mer stabilt.

- Även om inga fall har bekräftats i Östergötland så är både patienter och medarbetare oroliga att smittas, så därför har vi beslutat att tillfälligt stänga lättakuten för att få bättre kontroll på patientflödet. Det innebär att samtliga patientärenden måste bokas in via telefon. Då har vi bättre möjligheter att lyssna in besvären och ställa frågor om patienten varit i de riskområden som pekats ut, säger Sammy Klaff, distriktsläkare och verksamhetschef vid Trädgårdstorgets vårdcentral, och fortsätter:

- Jag hoppas att våra patienter har förståelse för beslutet. Det kan komma att innebära något längre handläggningstider, men eftersom besvären påminner om vanlig säsongsinfluensa så vi vill vara proaktiva och patientsäkerheten kommer alltid först.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Sammy Klaff, distriktsläkare och verksamhetschef vid Trädgårdstorgets vårdcentral, e-post: sammy.klaff@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-265098

Tillbaka

Blocks