Extern bild

Citymottagningen växer – flyttar till större lokaler i Umeå

Publicerad:

Citymottagningen i Umeå växer och flyttar i mitten av mars till nya, större lokaler på Nygatan 19B. I de nya lokalerna kommer alla medarbetare och enheter att samlas samtidigt som mottagningen får större möjligheter att rekrytera nya kollegor.

Det var 2010 som Citymottagningen slog upp portarna. Då hade verksamheten sju anställda och började med inga patienter alls. Nu, nio år senare, har mottagningen cirka 35 medarbetare och omkring 10 000 listade patienter.

- Vi har haft en fantastisk resa och lokalerna vi sitter i nu är anpassade för 20 medarbetare och cirka 7 000 patienter, vilket inneburit att vi har varit tvungna att ha medicinska sekreterare och sjukgymnaster i andra lokaler, säger Susanna Eriksson, distriktsläkare och verksamhetschef på Citymottagningen, och fortsätter:

- Det är viktigt att vi samlar styrkan i gemensamma lokaler. Det underlättar för teamarbetet och för kontaktvägarna internt. För patienterna blir det också bättre eftersom all vård nu samlas på ett och samma ställe samtidigt som beslutsvägarna blir ännu kortare.

De nya lokalerna är på 1 000 kvadratmeter – jämfört 700 kvadratmeter i de tidigare – och har anpassats för Citymottagningen.

- Lokalerna vi har idag är trångbodda och begränsar utveckling och expansion medan de nya lokalerna rustar oss för framtiden och ger goda möjligheter att fortsätta utveckla vården, bland annat genom ökade möjligheter att rekrytera, säger Susanna Eriksson, och fortsätter:

- Vi har behövt anställa fler läkare under en period, men inte haft möjlighet eftersom vi har haft det trångt. Nu när vi öppnar i nya lokaler skulle vi kunna anställa minst två läkare och en distriktssköterska på dagen. Men det är svårt att rekrytera och såväl SKL som Arbetsförmedlingen och Socialstyrelsen redovisar att det råder brist på både specialister i allmänmedicin och distriktssköterskor i alla regioner, säger Susanna Eriksson och avslutar:

- Det är en kamp om de kompetenser som finns och vi vet att vi är en attraktiv arbetsgivare med nära till beslut och stort utrymme att växa i rollen.

Citymottagningen öppnar i nya lokaler senast den 20 mars 2019.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Susanna Eriksson, distriktsläkare och verksamhetschef, Citymottagningen, e-post: susanna.eriksson@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-26 50 98

Tillbaka

Blocks