Extern bild

Praktikertjänst Närsjukhus startar rehabverksamhet i Bengtsfors kommun

Publicerad:

Praktikertjänst Närsjukhus startar under hösten 2018 rehabverksamhet – inklusive neurovårdteam – vid Dalslands sjukhus i Bäckefors. Verksamheten kommer att bemannas med fysioterapeut, arbetsterapeut och logoped samt vid behov ortoped och dietist.

Praktikertjänst Närsjukhus – ett dotterbolag i vårdkoncernen Praktikertjänst – har fått godkänt från Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen om att bedriva verksamhet inom Vårdval Rehab i Bengtsfors kommun. Uppdraget inkluderar även neurovårdteam, alltså vård för patienter som behöver rehabilitering efter stroke eller annan hjärn- eller ryggmärgsskada.

- Det är glädjande att vi nu kommer igång med rehabverksamhet vid Dalslands sjukhus. Det är en viktig verksamhet som kommer att komplettera den befintliga vården på Dalslands sjukhus och dessutom en verksamhet som efterfrågas av patienterna och som regionen lider brist på, säger Patrik Thulin vd för Praktikertjänst Närsjukhus.

Den nya rehabverksamheten – som förväntas öppna under hösten 2018 – har tillgång till rehabbassäng, träningslokal och behandlingsrum och kommer att arbeta med både sjukvårdande och förebyggande behandlingar.

- Vi har redan idag en bred vårdverksamhet och genom rehab kommer patienterna som är inskrivna på specialistmottagningarna att kunna erbjudas ännu bättre förebyggande behandlingar, säger Patrik Thulin, och fortsätter:

- Till exempel inom kardiologi där vi idag erbjuder hjärtskola eller vid vår diabetesmottagning där det finns behov av att förebygga ohälsa genom fysisk träning. Om det finns intresse kan vi också erbjuda vanlig träning för personer som inte är patienter inom vården.

Verksamhetens huvudsakliga upptagningsområde utgörs av Lysekil, Munkedal, Orust, Sotenäs, Tanum, Strömstad, Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Åmål, Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703- 26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Om Praktikertjänst Närsjukhus Dalsland Lysekil Strömstad

Praktikertjänst driver sedan 2015 viss öppen specialistvård på Dalslands, Lysekils och Strömstads sjukhus, verksamheter som samlats i dotterbolaget Praktikertjänst Närsjukhus Dalsland Lysekil Strömstad.

Vid alla tre sjukhusen driver bolaget specialistvård inom barn- och ungdomsmedicin, öron-näsa-hals, gynekologi, ögon, diabetes, kardiologi, ljusbehandling, röntgen och logopedi. På Närsjukhus Dalsland erbjuds även vård av hudsjukdomar.

Tillbaka

Blocks