Extern bild

Skellefteåpar tar över Drakenbergskliniken på Södermalm i Stockholm

Publicerad:

Det unga tandläkarparet Sandra Radecki och Johan Bäck lämnar Skellefteå efter knappt fem år för att ta över Drakenbergskliniken vid Hornstull i Stockholm. Kliniken har i över 30 år drivits av Susann Balzar och Thomas Cederholm, som nu tar ett nytt steg i livet och överlåter sitt livsverk.

Sandra Radecki och Johan Bäck är ett ungt tandläkarpar som idag arbetar vid Folktandvården i Skellefteå. Men i april går flyttlasset till Stockholm då de tar över Drakenbergskliniken på Drakenbergsgatan 7 vid Hornstull.

- Det ska bli fantastiskt roligt att flytta till Stockholm och ta över en väl fungerande klinik med patienter som gått där i decennier. När vi tar över som verksamhetschefer så kommer vi inte att förändra ett fungerande koncept och patienterna kommer att känna igen sig, säger Sandra Radecki.

Drakenbergskliniken – som ingår i vårdkoncernen Praktikertjänst – har drivits av Susann Balzar och Thomas Cederholm sedan 1985 och båda ser mycket av sig själva i Sandra Radecki och Johan Bäck.

- Vi känner oss helt trygga med att lämna över kliniken till Sandra och Johan. Vi drar åt samma håll och jobbar mot samma mål. Vi märkte ju direkt att både Sandra och Johan värnar om patientkontakten och värdesätter den otroligt högt, vilket gör det lätt att ha fullt förtroende för dem båda, säger Susann Balzar.

För Sandra Radecki och Johan Bäck är förväntningarna höga och båda ser fram emot att jobba i Stockholm och möta nya utmaningar. På samma sätt som Susann Balzar och Thomas Cederholm värnar om patientkontakten är det också en av de faktorer som både Johan Bäck och Sandra Radecki tycker är allra viktigast och roligast med jobbet.

Susann Balzar fortsätter att arbeta deltid på praktiken, dels med patienter med särskilda behov, dels som mentor åt Sandra Radecki och Johan Bäck.

- Det är inte lätt att lämna över Drakenbergskliniken som är vårt livsverk, men Sandra och Johan gör det lite lättare och vi har fullt förtroende för dem båda, säger Susann Balzar.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Sandra Radecki, tandläkare, e-post: sandra.radecki@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-265098, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks