Extern bild

Vårdcentralen NorraHamn är Region Norrbottens femte bästa vårdcentral

Publicerad:

Av 31undersökta vårdcentraler i Region Norrbotten landar Praktikertjänsts vårdcentral NorraHamn på en femte plats med höga betyg inom samtliga områden. Det visar Sveriges kommuner och landstings, SKL, Nationell patientenkät för primärvård som offentliggjordes nyligen.

SKL undersöker varje år hur patienter upplever sina besök i primärvården och i 2017 års undersökning deltog 31 vårdcentraler i Region Norrbotten och undersökningar tittar på sju områden – delaktighet/involvering, emotionellt stöd, helhetsintryck, information/kunskap, kontinuitet/koordinering, respekt/bemötande och tillgänglighet.

- Vi är oerhört stolta över att vara topp fem i regionen. Men vi är också medvetna om att vi måste fortsätta att arbeta målinriktat för att uppnå bra resultat även i fortsättningen. Vi strävar alltid efter att sätta patienten i fokus och då är kontinuitet en viktig framgångsfaktor, och alla medarbetare gör ett fantastiskt jobb varje dag, säger Andreas Karlsson, specialist i allmänmedicin på vårdcentralen NorraHamn i Luleå.

Vårdcentralen NorraHamn överträffar både riks- och regionsnittet i samtliga undersökta kategorier och framförallt inom emotionellt stöd, kontinuitet och koordinering samt information och kunskap.

Utöver Vårdcentralen NorraHamn placerar sig Norrskenets hälsocentral på en tiondeplats.

Om Nationell patientenkät

Nationell patientenkät 2017 genomfördes under hösten förra året. I Region Norrbotten uppgick antalet respondenter till 2 121 och svarsfrekvensen var 35,9 procent. Läs mer på https://patientenkat.se/sv/

För ytterligare information, kontakta gärna:

Andreas Karlsson, specialist i allmänmedicin på NorraHamn, e-post: andreas.karlsson.1@ptj.se

Tillbaka

Blocks