Extern bild

Praktikertjänst öppnar ny barn- och ungdomsmedicinsk mottagning – Stockholm Kids

Publicerad:

Hög tillgänglighet, kvalitet och kompetens kännetecknar Stockholm Kids – en modern barnläkarmottagning som öppnar på Östermalm i Stockholm i mars 2017. Genom avtal med Stockholm läns landsting erbjuder mottagningen akut och planerad barnsjukvård för barn- och ungdomar 0-17 år samt första linjens psykiatri och adhd/add-utredningar.

Medarbetarna på Stockholm Kids är specialister på barn och ungdomar och har lång och bred erfarenhet av barnsjukvård och neuropsykiatri i både offentlig och privat verksamhet. Sökorsaker kan vara allergier, eksem, astma, tillväxt, magproblem, huvudvärk, trötthet, förstoppning, enures, psykiska problem och adhd/add-utredning.

- Jag är väldigt glad att vårdvalet nu även omfattar barn-och ungdomsmedicin. Det är fortfarande förhållandevis nytt och gör att föräldrarna själva kan välja vilken mottagning de vill gå till med sitt barn. Vi vet att efterfrågan är stor och är övertygade om att vi kommer kunna hjälpa många familjer, säger Josefine Jacobsson, verksamhetschef Stockholm Kids.

Den psykiska ohälsan hos barn och unga ökar och behovet av psykolog är stort. Statistik från Socialstyrelsen visar att 20 procent av Sveriges ungdomar har psykiska problem av något slag, och antalet självmord ökar bland unga medan det minskar bland vuxna.

- Siffrorna är tydliga. Behovet av insatser är stort och vi måste fånga upp barnen och ungdomarna tidigt. Vi behöver belysa problemet och få bort den skam och stigmatisering som finns i vårt samhälle kring psykisk ohälsa, säger Josefine Jacobsson.

Stockholm Kids anpassar verksamheten efter hur vardagen ser ut för de flesta familjer, exempelvis genom att ha kvällsmottagning för barn med adhd där insättning av läkemedel följs upp kontinuerligt. Ingen annan mottagning i Stockholm erbjuder detta i dagsläget.

- Antalet barn med diagnosen adhd eller add har också ökat senaste åren. Enligt Socialstyrelsen och Läkemedelsverket har 6 procent av Sveriges skolbarn diagnosen adhd/add, vilket innebär ungefär tre till fyra barn per klass. De här barnen behöver ofta stödinsatser från flera olika håll. Men även familjen runt barnet kan behöva mycket stöd och hjälp, säger Josefine Jacobsson.

Stockholm Kids öppnar i mars 2017 i nyrenoverade och verksamhetsanpassade lokaler på Brahegatan 49.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Josefine Jacobsson, verksamhetschef Stockholm Kids, tel: 070-7155292

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks