en bild
Kategorier för sidan Hälsovård Karriär
Taggar för sidan hälsa rehabilitering fysioterapi

Innovativt på nyöppnade Rehab Station

Efter flera år av planerande och byggande har nu Rehab Station Stockholm slagit upp dörrarna till sin nya rehabiliteringsverksamhet i Solna. Under processen har tidigare patienter, arkitekter och medarbetare varit engagerade i att skapa en unik miljö för rehabilitering.

  • Text Praktikertjänst
  • Foto Praktikertjänst

Rehab Stations ambition har sedan 1987 varit att kunna erbjuda rehabilitering i en icke-sjukhuslik miljö när livet tar en ny vändning. I anslutning till Hagaparken har det byggts ett helt nytt hus där patienter med ryggmärgsskador, trauman, MS och andra neurologiska sjukdomar erbjuds en plats för återhämtning och en väg tillbaka till livet. Patienterna som vårdas och rehabiliteras kan behöva hjälp dygnet runt, med dagrehabilitering eller livslånga kontroller. Rehab Station Stockholm skiljer sig från andra, främst genom sitt fokus på det friska i stället för det sjuka.

– Flera av våra egna medarbetare som sitter i rullstol och som har en stor erfarenhet från en egen rehabiliteringsprocess har varit mycket involverade i hela arbetet, säger Jonas Sköldberg, VD på Rehab Station Stockholm.

De nya lokalerna är cirka 6 500 kvadratmeter och har 50 vårdrum. På Rehab Station arbetar bland annat läkare, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kuratorer, logopeder, psykologer och sjuksköterskor.

– Våra patienter kommer ofta direkt från akutsjukhusets sterila lokaler till våra mer ombonade aktivitetsytor. Att ha en välkomnande och öppen planlösning, med till exempel hängytor och biljardbord som är helt anpassad för patienten är oerhört avgörande för en snabb och framgångsrik återgång till ett aktivt liv efter olycka eller skada, säger Jonas Sköldberg.

Både ute- och innemiljön har många innovativa lösningar. Allt är anpassat för rullstol, det finns till exempel övningskök i rullstolshöjd och stora ytor för rullstollsskola samt en väl tilltagen träningshall. Alla toaletter är handikappanpassade och vårdrummens inredning såsom badrumsskåp och garderober är höj- och sänkbara.

Blocks

Rehab Station

Rehab Station Stockholm bedriver medicinsk rehabilitering för personer med ryggmärgsskador, ortopediska skador, stroke, multipel skleros samt allmän neurologi.

Till Rehab Stations hemsida

Lediga tjänster

Praktikertjänst finns i 220 av landets 290 kommuner och flera av våra mottagningar söker nya medarbetare. Se vilka lediga tjänster vi har just nu.

Lediga tjänster