en bild
Kategorier för sidan Karriär
Taggar för sidan hälsa sjukvård cityakuten

CityAkuten följer med genom hela vårdkedjan

Kollegorna på CityAkutens Öron-näsa-halsmottagning i Stockholm är en sammansvetsad arbetsgrupp med ett nära samarbete. Lika nära har patienterna mellan mottagningsrum, operationssal och uppvakningsavdelningen.

  • Text Amanda Hjelm
  • Foto Praktikertjänst

Öron-näsa-halscentret är en av specialistmottagningarna på CityAkuten, ett dotterbolag till Praktikertjänst. Carina Lundberg, enhetschef, blev tillsammans med läkare och sköterskor en del av CityAkuten när specialistenheten öppnade för drygt ett år sedan.

Inför öppningen var de med och byggde upp verksamheten och kunde tillsammans med arkitekter säkra att logistiken utgick från deras arbetssätt. För att främja ett nära samarbete runt patienterna är allt beläget på samma plan.

– Vi följer patienten genom hela vårdkedjan och det ger en speciell trygghet för dem. Vi har dessutom ett nära samarbete med Praktikertjänst Röntgen som ligger på samma våningsplan, säger Carina Lundberg.

Som enhetschef har Carina Lundberg personal- och ekonomiansvar för enheten samt ett nära samarbete med den medicinskt ansvariga läkaren och verksamhetschefen. Om hon har frågor, gällande till exempel löner, tar hon kontakt med Praktikertjänst för hjälp och råd.

– Det fungerar väldigt bra och man får snabbt den hjälp man behöver. Det är skönt att veta att de finns där när jag behöver, berättar hon.

Det är en sammansvetsad arbetsgrupp som huserar på våningsplanet för Öron-näsa-hals. En stor del av arbetsgruppen har arbetat tillsammans sedan 80-talet.

– Att vi arbetat så många år tillsammans har gjort att vi har en stark sammanhållning. När man känner varandra väl fungerar allt väldigt bra eftersom vi kan varandra inifrån och ut, förklarar hon.

Blocks

Hitta din framtida mottagning

Just nu har vi flera mottagningar som snart behöver en eller flera nya verksamhetschefer. Se vilken mottagning som kan passa dig.

Lediga verksamheter

Lediga tjänster

Praktikertjänst finns i 220 av landets 290 kommuner och flera av våra mottagningar söker nya medarbetare. Se vilka lediga tjänster vi har just nu.

Lediga tjänster

PTJ Akademi

Utbildning och verksamhetsutveckling är prioriterade områden för Praktikertjänst. Vi erbjuder både kortare kurser och efterutbildningar som löper över flera år.

 

Ta nästa steg!