Kategorier för sidan Tandvård Karriär
Taggar för sidan tandläkare

Tandläkaren som cyklar till Paris

Tommy Valtersson, tandläkare på mottagningen Valtersson & Wickström i Nybro, har siktet inställt på att cykla till Paris i juli. Resan är 140 mil lång och görs till förmån för Barncancerfonden.

  • Text Amanda Hjelm

 

Varför ska du cykla till Paris?

– Jag är engagerad i projektet ”Team Rynkeby – God morgon” som är ett nordiskt välgörenhetsprojekt. Vi tränar för att må bra och samlar samtidigt in pengar till Barncancerfonden. Lagen som ställer upp jobbar för att få ihop egna sponsorer. Deltagarna betalar själva för cyklingens kostnader så alla donationer går oavkortat till Barncancerfonden. Förra året samlade de svenska lagen in närmare 27 miljoner.

 Vad är målet?

– Cancer är något som angår alla och en sjukdom som alla har en relation till. I dag överlever fyra av fem barn men målet är att alla ska göra det. Ju mer pengar vi samlar in desto fler forskningstimmar och närmare lösningarna kommer vi.

Hur förbereder du dig?

– Jag är med i ett lag och vi går just nu på spinning minst två gånger i veckan. I vår börjar vi utomhus med längre rundor på pass upptill 20 mil innan det är dags, det är så långt vi cyklar varje dag när vi sätter av mot Paris. Det är bra att ha minst 250 mil i benen när man står på startlinjen.

Blocks