Kategorier för sidan Karriär
Taggar för sidan tandvård

Johan Örtendahl – både tandläkare och mästerkock

Johan Örtendahl är amatörkock och en av Praktikertjänsts tandläkare i Växjö. Han var med i förra säsongen av Sveriges Mästerkock.

  • Text Amanda Hjelm

Har du fortsatt laga mat på samma nivå eller kör du snabbnudlar nu?

– Efter att jag var med i programmet sa jag att jag aldrig mer skulle käka nudlar. I somras köpte jag en pizzaugn att ha utomhus. Den är skithäftig och man eldar med pellets i den så den blir görvarm. Jag bakade världens godaste surdegspizza och bjöd mina vänner på den.

Känner patienter igen dig från programmet?

– Ja, jag har inte direkt gått under radarn och flera patienter känner igen mig. Men det är vanligare att personer noterar och kommenterar i andra städer. Du kan ju aldrig bli profet i din egen hemstad, så att säga.

Varför valde du att bli tandläkare och inte kock?

– När jag skulle välja utbildning stod det mellan kock och tandläkare. Sedan fick jag reda på att kockar ofta får dåliga tänder eftersom de måste provsmaka så mycket mat. Nu kan jag ändå se vissa likheter mellan matlagning och tandläkaryrket. Uppläggningen av mat, om man vill lägga upp sådär snyggt, är väldigt lik den estetiska delen inom tandvård.

Blocks

Lediga tjänster

Praktikertjänst finns i 220 av landets 290 kommuner och flera av våra mottagningar söker nya medarbetare. Se vilka lediga tjänster vi har just nu.

Lediga tjänster