Kategorier för sidan Karriär
Taggar för sidan förälder förlossningsvård

"Ingen dag är den andra lik"

Ann Hjelm är överläkare och tidigare verksamhetschef på BB Stockholm på Danderyds sjukhus. Hon tycker det roligaste med jobbet är att få träffa så många människor.

  • Text Natalie Roos

Hur är det att jobba med förlossningar?

– Det är spännande, utmanande och jag upplever att jag har ett väldigt viktigt och givande jobb. Det är mycket känslor inblandade när barn skall födas. Tack och lov är det oftast positiva, och det är fantastiskt att få ta del av, varje dag. Ibland förekommer det mer allvarliga händelser och det är förstås inte lika lätt att hantera. Kolleger och arbetskamrater hjälps åt att stötta, när det behövs. 

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det är att jag träffar så många människor. Det gäller både patienter och många kunniga medarbetare. Det är också stimulerande att få vara med och påverka, och dela med sig av sin erfarenhet. Ingen dag är den andra lik. 

Du är Spesak, vad innebär det?

– Jag avgick som verksamhetschef i februari 2018, men jobbar kvar kliniskt. Jag fick då i uppdrag att vara Spesak, det vill säga expert och sakkunnig inom obstetrik (graviditet och förlossning) i Stockholm. Som spesak ingår jag i Stockholms medicinska råd och är ordförande i ett specialitetsråd som har i uppgift att medverka i kunskapsutveckling och bidra till att utveckla och förbättra vården inom Stockholms läns landsting. Det kan innebära att jag bistår Hälso- och sjukvårdsförvaltningen med råd eller utlåtanden.

Blocks

Lediga tjänster

Praktikertjänst finns i 220 av landets 290 kommuner och flera av våra mottagningar söker nya medarbetare. Se vilka lediga tjänster vi har just nu.

Lediga tjänster