en bild

Kurator till Öregrunds vårdcentral

Information om arbetsplatsen

Öregrunds vårdcentral är en liten mottagning med 4300 listade patienter. Vi är lokaliserade i den lilla pittoreska kuststaden Öregrund alldeles nära hamnen och en fantastisk skärgård finns alldeles in på knuten.
Mottagningen har 20 medarbetare som alla är viktiga kuggar i det lagbygge som utgör trygghet för våra listade patienter. Vi tycker att det är viktigt med laganda och omtanke för såväl patienter som medarbetare.
Det psykosociala teamet behöver nu kompletteras med en kurator, gärna med psykoterapeut-utbildning och erfarenhet av rehabkoordinering i sjukskrivningsprocessen. Det finns möjlighet till flexibla arbetstider samt även möjlighet för arbete hemifrån åtminstone del av arbetstiden.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Rådhusgatan 6, Öregrund

Arbetsuppgifter

Uppdraget omfattar ett nära samarbete med psykolog och bedömningssamtal för patienter med psykisk ohälsa, psykologisk behandling vid lättare psykisk ohälsa, kortvariga stödinsatser för patienter i kris, sorg eller liknande. Det ingår även att ansvara för information, social rådgivning och samordning gällande samhällets olika aktörer.
I uppdraget som rehabiliteringskoordinator ingår bla. att tillsammans med läkare identifiera patienter som är i behov av koordinering av olika insatser i samband med att patienter är eller riskerar att bli sjukskrivna samt stötta återgång i arbete eller annan sysselsättning.

Kvalifikationer

Socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning. Gärna med erfarenhet från hälso- och sjukvården samt tidigare arbete som kurator och rehabiliteringskoordinator. Det är meriterande med psykoterapeututbildning och om du är legitimerad hälso- och sjukvårdkurator. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper

Du bör vara en god lagspelare och tycka om att jobba tillsammans i team men även känna dig trygg med att arbeta självständigt.
Som person är du positiv, trygg och empatisk. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus. Du får gärna vara en idéspruta och bidra till mottagningens verksamhetsutveckling.

Praktikertjänst AB

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 6 700 medarbetare.

Tillbaka till Lediga tjänster

Övrig information

Du erbjuds extern handledning och goda möjligheter till kompetensutveckling.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Vad gäller arbetstidens omfattning är vi flexibla men optimalt för verksamheten vore 100% tjänstgöring. Mindre än 75-80% är inte möjlig.

Vi tillämpar sex månaders provanställning vid tillvidare-anställning.

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Varaktighet:
Tills vidare
Arbetstid per vecka:
40 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2022-07-10

Information om tjänsten lämnas av

Carola Johansson
Emma Elvén

Besök arbetsplatsens webbplats

Ansökan

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte

Hantering av personuppgifter

När du valt att söka en tjänst hos Praktikertjänst kommer vi som personuppgiftsansvarig att behandla dina personuppgifter på följande sätt: Genom att söka en ledig tjänst på Praktikertjänst behöver du lämna dina personuppgifter. Dessa används endast i rekryteringssyfte för den tjänst du söker. Praktikertjänstkoncernen som personuppgiftsansvarig ansvarar för att dina personuppgifter hanteras korrekt utifrån gällande Dataskyddslagstiftning. I de fall vi samarbetar med rekryterings- och bemanningsföretag så framgår det i annonsen och dina personuppgifter kommer i dessa fall även dem tillhanda. Utöver de personuppgifter du valt att lämna kan andra personuppgifter komma att efterfrågas under rekryteringsprocessen, exempelvis i form av referenser, intervjunoteringar eller betyg. Praktikertjänst sparar dina personuppgifter kopplat till rekryteringsprocessen upp till två år efter avslutad rekrytering. Du har rätt att när som helst ta reda på vilka uppgifter vi har om dig. Misstänker du att vi har felaktiga personuppgifter registrerade kan du när som helst kontakta ansvariga för rekryteringen och be om att uppgifterna korrigeras eller tas bort. Detta gör du enklast genom att maila direkt till ansvarig rekryterare. Anser du att Praktikertjänst hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna in ett klagomål hos Dataskyddsinspektionen.

Skickas till: carola.b.johansson@privat.regionuppsala.se