en bild

Legitimerad läkare/Möjlighet till ST-tjänst sökes

Information om arbetsplatsen

Vasastans Vårdcentral har idag 3 delägare som har siktet inställt på att växa och tillhöra översta skiktet i medicinsk kunskap och bemötande. Enheten öppnade upp portarna 15 juni 2020 och har idag över 10 000 listade patienter. Vårdcentralen är nybyggd, från grunden, på gatuplan i ett av Stockholms mest attraktiva områden. Våra listade patienter bor i hela länet och har följt med oss från då vi tidigare höll till vid Hötorget.

Läkarteamet består idag av 5 distriktsläkare (specialist i allmänmedicin) och 3 ST-läkare.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Kungstensgatan 57, Stockholm

Arbetsuppgifter

Sedvanligt arbete som legitimerad läkare på vårdcentral, under arbetstid 8-17. Möjlighet till flexibelt arbetsschema med tidigare hemgång och bibehållen lön. Du kommer att arbeta främst på vårdcentralen men kommer även att behöva gå på hembesök till våra patienter i hemsjukvården. Möjlighet till ST-block i allmänmedicin efter som tidigast 6 månader. Om du önskar så kommer du att från dag 1 ha dokumenterad handledning vilket innebär att du kan tillgodoräkna dig tiden i din specialisttjänstgöring.

Du arbetar i ett team bestående av läkare, sjuksköterskor samt psykoterapeuter.

Kvalifikationer

Praktikertjänst har två grundpelare som krav på dig - hög medicinsk kunskap och ett mycket gott bemötande!
Meriterande är utlandstjänst samt klinisk erfarenhet från slutenvård. Vi ser gärna att du kan arbeta effektivt och har som krav att du har en klinisk blick för "röda flaggor" i anamnesen. Vi förutsätter att du pratar flytande svenska samt engelska, men även andra språkkunskaper är meriterande.

Personliga egenskaper

Du nöjer dig inte med att förstå baskunskaper - du är en person som eftersträvar detaljkunskap.
Du är progressiv och likabehandlar patienter oavsett socioekonomi, religion, etnicitet, sexuell läggning eller könsidentitet.

Du ser din roll som en del av ett team där patientens medicinska behov kommer på första plats. Därför har du en personlighet där det känns naturligt att knacka på kollegans dörr när du är osäker kring ett handhavande. Samtidigt har du respekt för potentiella missbruk och håller förskrivning av preparat med risk för tillvänjning enligt gängse rekommendationer från Socialstyrelsen/Läkemedelsverket. Du följer också Socialstyrelsens rekommendationer kring sjukskrivningslängd- och -grad.

Tillbaka till Lediga tjänster