en bild

BVC-sköterska på vårdcentral

Information om arbetsplatsen

Bohuspraktiken är en vårdcentral i Bohus centrum med cirka 5300 listade patienter. Vårdcentralens fokus ligger på hög tillgänglighet, kontinuitet och gott bemötande. Efter snart 10 år i vårdens tjänst står vi nu inför en förnyelseprocess och vill utveckla verksamheten tillsammans mot nya idéer.

Adress:
Göteborgsvägen 219, Bohus

Arbetsuppgifter

Vår BVC är en liten men välskött verksamhet där du träffar barn och föräldrar från hela det socioekonomiska spektrat. I dagsläget har vi ca 370 inskrivna barn. Som BVC-sköterska arbetar du självständigt och fritt inom ramen för BHV-programmet.

Våra familjer värderar ett tryggt och familjärt ansikte som kan följa dem på deras utvecklingsresa med en van hand. Du har tillgång till ett stort och bekvämt arbetsrum med de material du behöver för ditt arbete. Vi har fasta tider för läkar-BVC och du ingår i närområdets nätverk där du tillsammans med andra BVC-sköterskor deltar på konsultationer, team och har ständig kontakt med samverkande professioner.

Sedan 2019 har vi blivit beviljade projektmedel att satsa extra på sådant vi vill utveckla på BVC. Vi har bl.a. valt att driva utökade föräldragrupper med förebyggande insatser mor psykisk ohälsa samt även kunnat erbjuda våra BVC-sköterskor möjlighet att gå utbildningar som t.ex. instruktör i barn-HLR. Om Du har tankar, driv och ett engagemang finns det möjligheter även för dig att realisera idéer inom ramen för detta projekt eller sitta i projektgruppen!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en legitimerad sjuksköterska med distriktssköterskeexamen. Vi ser gärna att du har arbetat med BVC innan eller har motsvarande tidigare erfarenhet av att arbeta mot barn och nyblivna föräldrar. Därutöver är tidigare vårdcentralsarbete inget krav men högst meriterande och en klar fördel för såväl Dig som för oss.

Personliga egenskaper

Du är kommunikativ och trygg i ditt möte med patienten, föräldrar och dina kollegor. Vi ser gärna att du är engagerad och gillar att engagera andra. Du fungerar i team och besitter förmågan att ställa om från en situation från en annan i en levande arbetsmiljö. Vi håller god ton mot varandra och vill vara en tillmötesgående och prestigelös arbetsgrupp för varandra och våra patienter.

Till dina främsta egenskaper hör:

- förmåga att att arbeta i team

- förmåga att prioritera

- god problemlösningsförmåga

- förmåga att arbeta effektivt

Tillbaka till Lediga tjänster