en bild

Biträdande enhetschef - akutgeriatrisk enhet

Information om arbetsplatsen

Dalens sjukhus, Dalengeriatriken, är beläget i Enskededalen i södra Stockholm, 12 minuter med tunnelbanan från T-centralen.

Avdelningen är en akutgeriatrisk enhet med 24 vårdplatser, där vi vårdar patienter med bland annat KOL, hjärtsvikt, pneumonier och andra typer av infektioner. Intag sker dygnet runt och medelvårdtiden ligger på drygt en vecka.
För att underlätta läkemedelshanteringen så använder vi oss av slutenvårdsdos. Vi har nyligen börjat använda oss av STELPA för dokumentation med hjälp av surfplattor, läs gärna mer om detta på vår hemsida.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Åstorpsringen 6, Enskededalen

Arbetsuppgifter

Som biträdande enhetschef är du underställd enhetschefen på avdelningen och utför delegerade arbetsuppgifter med stort fokus på kvalitetsutveckling, förbättringsarbeten och att bidra till en god arbetsmiljö. Att vara biträdande enhetschef hos oss är ett spännande och utvecklande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter. Arbetet som biträdande enhetschef på avdelning 42 innebär att du arbetar ca 50% administrativt och ca 50% som sjuksköterska på avdelningen. Arbetstidsfördelningen kan komma att förändras över tid.

Som biträdande enhetschef ersätter du enhetschefen vid frånvaro och är väl insatt i och följer verksamhetens rutiner, policys förordningar mm.

Som sjuksköterska hos oss kommer du att arbeta med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter på vårdavdelning i nära samarbete med övriga sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Arbetet som sjuksköterska på avdelningen innebär att du tillsammans med undersköterskan i ditt team kommer att arbeta närmast patienten, vilket innebär att ni kommer vara en viktig komponent i att involvera patienten i vården och bevaka dennes intressen. I det sedvanliga sjuksköterskearbetet så ingår bland annat omvårdnad tillsammans med undersköterskan och läkemedelsadministrering.

Medicintekniskt så ingår bland annat att sätta perifera infarter, skötsel av centrala infarter, såromläggningar, katetersättning/hantering, blodtransfusioner och antibiotikaadministrering.

Kvalifikationer

Då du kommer ha ett stort eget administrativt ansvar för dina områden så ställer rollen höga krav på din förmåga att strukturera och prioritera. Sjuksköterska med några års erfarenhet, med mycket god kompetens och erfarenhet både som sjuksköterska och ledare. Alla sjuksköterskor erbjuds en individanpassad inskolning.
Ett intresse/erfarenhet av patientnära vård och en vilja att vara med och driva utvecklingsarbete är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper

Du är en förebild och har ett positivt och professionellt förhållningssätt. Du samarbetar väl med andra och har en god kommunikativ förmåga. Du är intresserad av att vara med och utveckla verksamheten så att vi tillsammans ger den bästa möjliga vård till våra patienter.
Du är prestigelös och bemöter människor med respekt. Du är intresserad av att bidra med din kunskap och entusiasm. Du förenar självständigt arbete med en mycket god förmåga att samarbeta. Du är positiv och ser möjligheter till utveckling inom verksamheten.

Som biträdande enhetschef representerar du arbetsgivaren.

Tillbaka till Lediga tjänster