en bild

Leg Psykolog med KBT inriktning till primärvården

Information om arbetsplatsen

Ekerö Vårdcentral är Mälaröarnas största vårdgivare. Vi har över 20.000 listade patienter och bedriver vård genom hela livet, från BVC till hemsjukvård. Vi är en utvecklingsintresserad vårdcentral med hög personaltäthet, bra arbetsmiljö, fokus på kvalitet och ett prisbelönt ledarskap. Vår lättakut för enklare akuta ärenden handlägger över 10.000 besök per år och vi jobbar hårt för en bättre tillgänglighet för alla våra patienter.

Vårdcentralen ligger i stora lokaler mitt i Ekerö Centrum 10 min bussresa från Brommaplan. På vår arbetsplats jobbar vi tillsammans för att lösa vårdens utmaningar och vi gillar att försöka tänka nytt och kreativt för att kunna erbjuda bättre vård till våra patienter.
Vi har i dagsläget en leg psykoterapeut, en leg psykolog och en PTP psykolog anställd i vårt psykosociala team. Besöken till vårt psykosociala team bokas via remiss eller direkt från telefon.
På vårdcentralen som har över 50 anställda arbetar även 18 läkare inkl ST och AT, 23 sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och rehabkoordinator.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Bryggavägen 8, Ekerö

Arbetsuppgifter

Arbetete för primärvårdens psykolog innebär behandling av patienter som i stor utsträckning har en hög funktionsnivå, där vårt mål är att i möjligaste mån bibehålla den. Många patienter kan genom behandling snabbt göra beteendeförändringar med stor effekt på mående och där du som behandlare kan göra stor skillnad.
Flödet är relativt högt men samtidigt mycket varierat, stimulerande och roligt!
Ditt arbete innebär sedvanligt mottagningsarbete med patienter för bedömning, kartläggning och behandling. Arbetet sker i nära samarbete med ansvarig läkare, mottagningssköterskor och övriga i teamet. I september startar vi behandling enl IBH modellen med integrerad psykologverksamhet med mycket korta väntetider (24-48 h) och korta insatser. Hör möter du patienterna tidigt i förloppet i nära samverkan med behandlande läkare.
Vi bedriver även gruppverksamhet för sömn, och önskar starta grupper för fler diagnoser som tex depression och stress. Vi bedriver även KBT terapi i längre behandlingsserier för primärvårdens patienter och försöker arbeta för ett nära samarbete med specialistpsykiatrin och beroendevården när det behövs.
I höst tillkommer även iKBT och videoteknik som vi tror kommer kunna ge ytterligare verktyg i behandlingsarsenalen för våra patienter

Kvalifikationer

I samband med vårt förändringsarbete söker vi ytterligare en leg psykolog med KBT inriktning och gärna några års erfarenhet i yrket. Erfarenhet och intresse av primärvård och/eller specialistpsykiatrin är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av behandling i grupp. Kompetens inom ACT/FACT/IBH är särskilt intressant för oss med tanke på hur vi kommer jobba i höst.

Personliga egenskaper

Vi söker en nyfiken och engagerad person med genuint intresse för primärvårdens patienter och arbetssätt. Vi vill att du ska vilja vara en del av vårt team och bidra med att utveckla vårt arbetssätt.

Tillbaka till Lediga tjänster