en bild

Kurator till Norrskenets Häloscentral

Information om arbetsplatsen

Norrskenets Hälsocentral har ca 6000 listade patienter och ca 20 anställda, Vi har mottagningar i Kiruna, Vittangi och Karesuando. Vi är en komplett hälsocentral med läkarmottagning, sköterskemottagning, BVC, MVC, kurator, fysioterapi och arbetsterapeut. Då vi har 180km mellan våra yttersta filialer använder vi gärna avståndsöverbryggande teknik i vårt arbete.

Adress:
Österleden 12, Kiruna

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en kurator på heltid. Hos oss utför du kvalificerat psykosocialt och psykoterapeutiskt bedömnings- och behandlingsarbete. Du kommer till största delen att arbeta självständigt med ett stort ansvar för hur behandlingen utformas för varje patient. Våra patienter söker för många olika problem men företrädesvis ångest, depression, kris, sorg, psykosomatik, stress och utmattning.
Behandlingen är främst individuell men möjlighet till olika former av gruppbehandling finns och samarbete kan då ske med fysioterapeut, barnmorska, arbetsterapeut, KBT-terapeut, m.fl.

Deltagande i hälsocentralens rehabgrupp ingår. Där samverkar du med läkare, fysioterapeut, sjuksköterska och rehabkoordinator kring de patienter som befinner sig i en sjukskrivningsprocess.

Vi erbjuder möjlighet till flexibla arbetssätt och arbetstider. Möjlighet att deltaga i möten med områdets övriga kuratorer (verksamhetöverskridande) och KBT-handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen (där minimikrav är att du läst basutbildning i psykoterapi) eller annan legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal med grundläggande psykoterapiutbildning. Utbildning och erfarenhet av KBT är meriterande. Vi ser gärna att du framförallt har erfarenhet av självständigt terapeutiskt arbete och du är van vid att möta människor i kris och förtvivlan.

God svenska är ett krav. Finska och/eller nordsamiska språkkunskaper är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi värdesätter om du är flexibel, serviceinriktad och villig till problemlösning.

Tillbaka till Lediga tjänster