en bild

Dynamisk leg. sjuksköterska sökes!

Information om arbetsplatsen

Praktikertjänst Psykiatri Täby psykosmottagning är en öppenvårdsmottagning centralt belägen i Täby, ca 13 minuters resväg med Roslagsbanan från Östra station. Täby psykosmottagning erbjuder specialistpsykiatrisk utredning och behandling för personer över 18 år med psykossjukdom och personer med autismspektrumtillstånd med lägre funktionsnivå och komplext vårdbehov. Vi har ca 230 patienter som kommer regelbundet till vår mottagning.

På mottagningen arbetar i nuläget 7 personer fördelade på 1 psykiatriker, 2 skötare/Case manager, 4 sjuksköterskor. Vår psykolog är föräldraledig och ingen vikarie är tillsatt i nuläget.

Vi är en kreativ personalgrupp som alltid försöker hitta lösningar som gynnar både patienten och verksamheten. I många annonser står det att det är ”högt i tak”. Hos oss kan vi lova att det är högre i tak än vad du någonsin tidigare upplevt! I en verksamhet som arbetar med de patienter i samhället som lever med en kronisk psykiatrisk diagnos och med komplext vårdbehov behöver man skratta och ha roligt i teamet. Vi tror dessutom på att glädje och skratt i ett team smittar av sig till patienterna. Ett leende betyder så mycket. Hos oss är man alltid välkommen som patient, oavsett om du har en bokad tid eller inte, och det finns alltid en kopp kaffe att erbjuda. Vi tar oss tid. Vi ser patienterna. Vi bemöter dem där de är, här och nu.

Våra styrkor som team är vår flexibilitet, positiva anda och breda kompetens. Vår målsättning är att, med gott samarbete tillsammans med patient, närstående/nätverk och vårdgrannar förebygga återfall och inläggning och öka patienternas livskvalitet.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Kanalvägen 17, 1 tr, Täby

Arbetsuppgifter

Som legitimerad sjuksköterska är du fast vårdkontakt för ca 30-40 patienter. Du är med i hela vårdkedjan på mottagningen, allt från att dela dosett/APO dos, injektionsgivning, skattningsskalor, biverkningskontroller, somatiskt status, stödjande samtal, medverkan vid SIP och andra nätverksmöten m m.

Vi arbetar med tvärprofessionella teambesök både i hemmet och på mottagningen. Hembesök är en stor del i vår verksamhet. Om inte patienterna kan komma till oss så kommer vi till patienterna. Vårt fokus är att leverera god vård och öka livskvaliteten hos patienterna.

Viss gruppverksamhet med fokus på kost och motion bedrivs där du naturligvis kommer att bli delaktig.

Vi journalför i TakeCare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Gärna med vidareutbildning inom psykiatri eller flerårig erfarenheten inom psykiatrisk slutenvård eller psykiatrisk akutverksamhet. Grundutbildning i psykoterapi med KBT-inriktning (Steg-1) är meriterande. Har du dessutom utbildning i yoga/mindfulness så tas det emot med öppna armar! Körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Tror du på dig själv och din kompetens? Litar du på din magkänsla? Vågar du fråga och vågar du ifrågasätta? Vågar du se utanför boxen? Ser du den du har framför dig och vänder du dig alltid om för att se om någon behöver hjälp? Då är du den vi söker!! För då är du troligtvis nyfiken och engagerad, ödmjuk, prestiglös och garanterat flexibel som person. Du är en person som blir motiverad av att arbeta mot uppsatta mål, både kvalitetsmål och ekonomiska mål. Om du inte blir det just nu, så kommer du bli det när du kommer till vårt lösningsfokuserade team!

Stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillbaka till Lediga tjänster